Kombi Bakımında Neler Yapılıyor?
Kombili evde oturan pek çok kişi, “Evde kombi bakımı nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arıyor. Kombi kullanıcıları, yıllık rutin bakım işlemlerini yetkili servise yaptırdıktan sonra düzenli olarak kendi bakım işlemlerini uygulayabiliyor. Bu işlemler esnasında ilk olarak kombinin basınç seviyesini kontrol etmen, düşük ya da yüksek basınç tespit etmen durumunda ise müdahalede bulunman öneriliyor. Pek çok kombi modeli, ağırlıklı olarak 1 ila 2 bar arasındaki basınçta güvenle çalışıyor. Tavsiye edilen basınç değeri ise pek çok model için 1,5 bar. Basıncın bu değerler arasında olmaması, kombileri olumsuz yönde etkileyebiliyor. Kombi bakım takibini yaparken düşük ya da yüksek basınçla karşılaşırsan basıncı sen de ayarlayabilirsin. Düşük basıncı yükseltmek için kombinin alt bölümünde yer alan su vanasını açman, basıncın aniden yükselmemesi için bu işlemi yavaş yavaş uygulaman ve basınç değeri 1,5 ila 2 bar arasına yükselene kadar işleme devam etmen gerekiyor. Yüksek basıncı düşürmek için ise sisteme bağlı herhangi bir peteğin tahliye müşrünü kullanmak ya da ana tahliye vanasını açmak yeterli oluyor.
Kombili evde oturan pek çok kişi, “Evde kombi bakımı nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arıyor. Kombi kullanıcıları, yıllık rutin bakım işlemlerini yetkili servise yaptırdıktan sonra düzenli olarak kendi bakım işlemlerini uygulayabiliyor. Bu işlemler esnasında ilk olarak kombinin basınç seviyesini kontrol etmen, düşük ya da yüksek basınç tespit etmen durumunda ise müdahalede bulunman öneriliyor. Pek çok kombi modeli, ağırlıklı olarak 1 ila 2 bar arasındaki basınçta güvenle çalışıyor. Tavsiye edilen basınç değeri ise pek çok model için 1,5 bar. Basıncın bu değerler arasında olmaması, kombileri olumsuz yönde etkileyebiliyor.
Kombi bakım takibini yaparken düşük ya da yüksek basınçla karşılaşırsan basıncı sen de ayarlayabilirsin. Düşük basıncı yükseltmek için kombinin alt bölümünde yer alan su vanasını açman, basıncın aniden yükselmemesi için bu işlemi yavaş yavaş uygulaman ve basınç değeri 1,5 ila 2 bar arasına yükselene kadar işleme devam etmen gerekiyor. Yüksek basıncı düşürmek için ise sisteme bağlı herhangi bir peteğin tahliye müşrünü kullanmak ya da ana tahliye vanasını açmak yeterli oluyor.
Kombi Bakımı Gerekli Midir? Yapılmazsa Ne Olur?
eni alınmış kombiler, uzun süre herhangi bir performans kaybı yaşamadan kullanılabiliyor. Ancak “Kombi bakımı yapılmazsa ne olur?” sorusunun cevabı, bakımın önemine işaret ediyor. Uzmanlara göre, kombi yeni olsa ve dikkat çeken herhangi bir problem görünmese bile yıllık rutin bakım işlemlerini yaptırmakta büyük yarar bulunuyor. Rutin bakım işlemleri yapılmazsa kombi içindeki parçalar beklemediğin anlarda kırılabiliyor ve bu durum da daha büyük maddi kayıplar yaşamana yol açabiliyor.
Yorumlar (0)
Yazıya ilk yorumu siz yazarak düşüncelerinizi diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.