Kombi Bakımı Nasıl Yapılır

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır

Kombi bakımı, kombili evlerde yaşayanların düzenli olarak yaptırması gereken işlemler arasında bulunuyor. Kombilerin teknik arızayla karşılaşmasını önleyen ve kış boyunca daha etkili bir performans sergilemesini sağlayan bakım işlemleri, çeşitli teknik problemlerin erkenden tespit edilmesini sağlayarak kombilerde maddi hasar oluşmasının önüne geçiyor. Beklemediğin anlarda arıza oluşmasının ve kış aylarında soğukta kalmanın önüne geçen kombi bakımı, yalnızca 20 dakika içerisinde tamamlanabiliyor.
Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?
Kombi bakımı; kombi gövdesinde, sistemi çalıştıran mekanik parçalarda, borularda ve peteklerde herhangi bir teknik sorun olup olmadığının kontrol edilmesi işlemini kapsıyor. Kombi bakımında basınç seviyesinin ve elektrik aksamının kontrol edilmesi için çeşitli cihazlar kullanılıyor. Bu sebeple bakım işlemlerinin yetkili servis çalışanları tarafından yapılması büyük önem taşıyor.
Eğer basit bir bakım takip işlemi yapmak istersen, kombinin çıkardığı ses seviyesini ölçebilir, kombi gövdesindeki manometre kadranında yazan basınç seviyesini takip edebilirsin. Ancak detaylı bir bakım için özel servis desteğini almalısın. Çünkü her yıl en az bir kez özel servis görevlilerini davet edip genel bakım yaptırman, kombinde arıza oluşturabilecek durumların tespiti ve yakıt tüketiminin azalması açısından önemlidir.
Kombi Bakımı Hangi Periyotta Yapılmalıdır?
Kombi bakımı denilince akla gelen ilk sorular arasında “Kombi bakımı ne zaman yapılmalı?” ve “Kombi bakımı kaç yılda bir yapılır?” yer alıyor. Kombi üreticileri, bakım işlemlerinin yılda ortalama bir kez yapılmasını öneriyor. Kombi modellerine bakım yaptırmak için en ideal zaman ise sonbahar ayı olarak öne çıkıyor. Yaz boyunca sıcak su kullanımı haricinde kapalı kalan kombilerde, bu süreçte çeşitli tıkanmalar ve teknik arızalar meydana gelebiliyor. Bu nedenle kombi bakımının kış ayından önce yapılması, havalar soğuduğunda kombinin direkt çalıştırılmasını sağlıyor.
Bakım işlemlerinin daha erken yapılması, yaz boyunca oluşabilecek problemlerin giderilemeyeceği anlamına geldiği için yeni sorunlarla karşılaşılmasına da neden olabiliyor. Bu sebeple kombi bakımı için ideal sürenin cihazı rutin şekilde kullanmaya başlamadan 2 ila 3 hafta öncesi olduğu belirtiliyor.
Kombilerin Yıllık Bakımı Nasıl Yapılır?
“Yoğuşmalı kombi bakımı nasıl yapılır?” ve “Kombi bakımı ne kadar?” soruları, pek çok kombi kullanıcısı tarafından sıklıkla merak edilen konular arasında. Yoğuşmalı kombilerin bakım işlemlerinde baca temizliği, filtre temizliği, ateşleyici başlık kontrolü, basınç kontrolü ve petek kontrolü gibi işlemler uygulanıyor ve bu sayede kombinin genel performansı tüm detaylarıyla değerlendiriliyor.
Kombi bakımı fiyatları ise yapılan işleme göre değişiklik gösteriyor. Kombide herhangi bir arıza ya da değişmesi gereken bir parça tespit edilmemesi durumunda, bakım için standart servis işlemleri çerçevesinde ücretlendirme yapılıyor. Parça değişikliği gerekmesi durumunda ise ödenmesi gereken hizmet ücreti artabiliyor.
Bakım ve parça değiştirme işlemlerinin masrafları ise “Kombi bakımı kiracıya mı aittir?” ve “Kombi bakımı ev sahibine mi aittir?” sorularını gündeme getiriyor. Kombiler, evin demirbaşları arasında değerlendirildiği için bakım masrafları genelde ev sahipleri tarafından ödeniyor. Kombide kullanım hatasından arıza oluşması ya da kira sözleşmesinde bakım masraflarını ilgilendiren özel maddeler bulunması durumunda, bakım ve onarım işlemlerini kiracının karşılaması da söz konusu olabiliyor.

Yorumlar (0)

Yorum Yazın

Kategoriler